Home » BY - Womenintouch » MondayMood » brainfood » Bepaal jij de situatie of andersom? | Eveline Verhage

Bepaal jij de situatie of andersom? | Eveline Verhage

Gepubliceerd op 25 maart 2021 om 13:36

Persoonlijk had ik vrij veel moeite om deze blog post te starten. Ik bleef maar twijfelen welk onderwerp ik deze keer belangrijk vond om te delen. En toen drong het tot me door. Die continue twijfel, welke nergens voor nodig is, bleef maar aanwezig. Of die angst voor afwijzing. Het vicieuze cirkeltje waar wij ons allemaal (ongemerkt) in bevinden moet doorbroken worden. Ben je bang om voor jezelf te kiezen? Of heb je angst voor wat andere mensen van jou denken? Beweeg je telkens tussen afwijzing en geluk in, of hoe ik het noem; het veilige pad. Dit wordt jouw keerpunt, ik ga jou helpen.

 

Corona

Oef, voelde jij rillingen? Ik wel namelijk. Covid-19 heeft heel veel impact gehad op miljoenen levens. Sommigen hebben barre tijden achter de rug, sommigen wat minder. Feit blijft voor iedereen; het is een rare tijd. Maar feit blijft ook; jij bent de enige die een verandering kan maken aan de sleur daarvan. Vind je het vervelend dat de sportscholen dicht zijn? Ga dan creatief aan de slag met gewichten. Al gebruik je een pak melk om oefeningen voor je armen te doen, het is al iets! Wellicht ken je iemand in jouw omgeving die spullen heeft die normaal in de sportschool staan, neem dan contact met diegene op! Wellicht werken jullie zo samen toe naar een nieuw personal record. Het gaat erom dat jij deze situatie lijdt, en niet andersom. Maak simpelweg tijd vrij voor wat belangrijk is. Ik vind het heel belangrijk om genoeg te slapen en lekker veel te bewegen. Ik plan dus ook extra pauze tussen mijn werkzaamheden in om even een stukje te wandelen. Klinkt saai, maar het doet echt wonderen voor mijn humeur. Het leven zal niet altijd meezitten, er gaan nu eenmaal momenten zijn waarbij je denkt; waarom ik? Mijn advies: gebruik dit als energie om nog harder mee te zwemmen mét de stroom in plaats van tegen de stroom in. Iedereen weet dat tegen de stroom inzwemmen nogal zwaar is toch?

Liefde

Weer zo’n heerlijk ongemakkelijk onderwerp, want wanneer heb je nou liefde gevonden? Wanneer ben je nou gelukkig? En is het gras altijd groener aan de andere kant? Of is het gras groener waar je het water geeft? Allemaal vragen die moeilijk te beantwoorden zijn want geluk en liefde wordt door iedereen met andere maatstaven gemeten. Ik ga jullie niet vertellen wat je moet doen in jouw relatie of welke keuzes je moet maken in jouw dating life. Wel wil ik je meegeven dat ik altijd luister naar het simpele advies van mijn vader: heb je veel leuke momenten? Dan zit je goed. Heb je meer stomme momenten dan leuke momenten? Dan moet je stoppen. Persoonlijk heb ik heel erg veel moeite met dit onderwerp. Mijn ouders hebben 4 jaar lang in een vechtscheiding gelegen na 20 jaar huwelijk en 2 kinderen. Dan ga je toch wel twijfelen aan het ideaalbeeld van geluk. Ook ga je je afvragen of jij wel de goede keuzes maakt, of erger; ben je wel goed genoeg? Iets wat mij hierbij veel heeft geholpen is het boek ‘verslaafd aan liefde’ door Jan Geurtz. Het is een ontzettend confronterend boek, de spiegel is nog nooit zo pijnlijk voor mijn neus gehouden. Desondanks heb ik er tot nog toe, want ik heb m nog niet uit, veel van geleerd. Het mooie vind ik ook dat Geurtz een greep doet naar het alledaagse leven en niet als basis een romantische relatie pakt. Het gaat erom; blijf jij veilig bewegen tussen afwijzing en geluk? Of zet je jezelf vrij en leef je het zorgeloze leven wat je verdiend hebt?

Grip krijgen

Het fijnste zou natuurlijk zijn dat je dag in dag uit het gevoel hebt dat je alle taakjes hebt gedaan die je moest doen en alles op rolletjes loopt. Jammer genoeg hebben we niet alles in het leven in de hand. Daarom vind ik het altijd fijn om situaties vanuit een helikopter view te bekijken. Wat is er nu precies gaande? Wat zit mij dwars? Waar kan ik verandering aan brengen? En wat kan ikzelf beter doen?

Als voorbeeld neem ik een discussie met iemand die je niet zo goed kent. Diegene profileert continu zijn mening zonder anderen ruimte te gunnen hun mening te vormen. Dit vind je irritant want zo blijft er geen ruimte voor een discussie maar wordt het een tirade. Je kan verandering aanbrengen door diegene daarop te wijzen in een genuanceerde manier. Je kan dit beter doen door uitgebreid uit te leggen wat je dwars zit. Als diegene dit na meerdere keren niet begrijpt houdt dan de eer aan jezelf en stop de discussie, er zijn belangrijkere dingen in de wereld.

Zie je hoe ik die objectieve kijk hierop implementeer? Ga voor jezelf na wat nou echt belangrijk is voor jezelf en handel daarnaar. vind je net zoals ik 8 uur slaap belangrijk? Maak dan alles zo optimaal mogelijk voor jezelf zodat je die 8 uur makkelijk kan halen. Mijn vorige blog post ‘5 tips om beter te slapen’ kan daar wellicht ook bij helpen. Aan het einde van de dag ben jij degene die grip heeft en verandering kan aanbrengen, niet de wereld, niet een persoon, niet ‘de situatie’. JIJ.

Liefs,

Eveline Verhage


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.