Home » BY - Womenintouch » MondayMood » Fietsen | Wielrennen | Mountainbiken » Mijn allereerste wielrenfiets - Eline Venneman

Mijn allereerste wielrenfiets - Eline Venneman

Gepubliceerd op 1 juni 2020 om 13:02

Vandaag de allereerste vaste schrijfster: Eline aan het woord. Waar zij over haar nieuwe passie en aaschaf verteld. Namelijk: wielrennen. Meer over Eline lees je in onderstaande link. Daarom Eline aan het woord. 

Hallo, welkom bij mijn eerste gastblog op www.byfleurrprins.nl. In aankomende blog neem ik jou mee in het verhaal, naar de aanschaf van mijn allereerste wielrenfiets en hoe dit verliep. Liefs, Eline. 

De laatste twee jaar zag ik het meer en meer hardlopers doen: wielrennen. Na 6 jaar hardlopen, begon het nu ook bij mij te kriebelen. Zou het iets voor mij zijn? Zou ik er ook zo van kunnen genieten? Of moest ik het gewoon bij hardlopen laten. Ik wist het niet zo goed, maar ik wilde het in ieder geval proberen. Want: wie niet waagt, wie niet wint. Toch? Gelukkig kon ik dit op een vrij laagdrempelige manier doen, want een vriendin van mij had inmiddels al een aantal jaar een wielrenfiets waarop ze iedere week de nodige kilometers wegtrapte. Ik besloot haar daarom een appje te sturen om te vragen of ik een rondje op haar fiets mocht maken. En heel eerlijk gezegd, vond ik de allereerste meters dood en dood eng. Ik vond het maar niks dat ik zo ver voorovergebogen zat en dat de bandjes van die fiets zo ontzettend dun waren.

Mijn eerste kilometers.

Gelukkig werd die angst snel minder toen ik het zadel van de fiets wat lager zette. Want tja… met een lengte van 165 cm op een racefiets fietsen die afgestemd is op iemand van 175 cm, is misschien ook niet zo slim. De kilometers die ik daarna fietste, vond ik daarentegen geweldig. Het was een ontzettend mooie dag, ik fietste een super mooie route en ik voelde één en al vrijheid. Na een rondje van anderhalf uur wist ik het zeker: dit wil ik ook!

De aanschaf.

Enthousiast als ik was dook ik dezelfde middag meteen het internet op. Ik zocht alles op wat belangrijk was bij het kopen van een eerste wielrenfiets. Ik leerde over framematen, schakelgroepen, remsystemen… en ga zo maar door. Er ging een wereld voor me open. Daarna besloot ik via Marktplaats te zoeken naar een goede tweedehands wielrenfiets, want jeetje… wat zijn die dingen duur!

 

Helaas bleek het vinden van een tweedehands wielrenfiets via Marktplaats lastiger te zijn dan ik dacht. Het lukte me niet om een wielrenfiets te vinden met de juiste framemaat die daarnaast ook voldeed aan de andere wensen die ik had ten aanzien van een wielrenfiets. Dus er zat niks anders op: ik ging gewoon voor nieuw! Ik stapte in de auto om een bezoekje te brengen aan een fietsspeciaalzaak in de buurt en bestelde diezelfde dag nog mijn allereerste wielrenfiets. Wel te weten: de Scott Contessa Speedster 15. Een (volgens de experts) goede fiets om te mee te beginnen, maar waar je tevens niet snel uitgegroeid bent en nog jarenlang plezier van kunt hebben. Perfect! En zeg nou zelf: is het geen plaatje?!

 

Natuurlijk was het even slikken toen ik moest afrekenen. Een nieuwe fiets kopen is immers niet niks, zeker niet als je eigenlijk helemaal nog geen fietservaring hebt en niet weet of je het op lange termijn ook leuk blijft vinden. Toch heb ik geen moment getwijfeld, want ik heb écht het gevoel dat dit heel goed bij mij past en dat ik hier enorm veel plezier van ga hebben.

Beginnende fietser & nu?

Mijn allereerste rondje op mijn allereerste wielrenfiets heb ik inmiddels gemaakt. En wat was het fijn! Wennen is het wel en er valt nog heel veel te leren, maar ik weet zeker dat ik mezelf deze zomervakantie wel ga vermaken! Dat ik een keertje niet op vakantie ga dit jaar,  vind ik helemaal niet zo erg meer. Met mijn vakantie komt het wel goed J

 

Liefs, Eline   


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.