Home » BY - Womenintouch » MondayMood » Fietsen | Wielrennen | Mountainbiken » Zeven die ik meeneem tijdens het wielrennen - Veerle Logghe

Zeven die ik meeneem tijdens het wielrennen - Veerle Logghe

Gepubliceerd op 24 mei 2021 om 18:49

In de vorige blog deelde ik (Veerle) hoe mijn eerste fietsritje ging, dat ging niet helemaal vanzelf, maar inmiddels heb ik de smaak wel te pakken. In deze blog vertel ik wat ik standaard meeneem tijdens het wielrennen. Waaronder, over de hoeveelheid eten en drinken die ik meeneem tijdens een fietsrit (afhankelijk van wat voor fietsrit ik ga maken en hoever). In deze blog deel ik mijn zeven benodigdheden voor een fijne fietsrit, lees je mee? 

Bidon met drinken

Standaard gaat er een bidon met water mee. Tijdens het fietsen is het veel gemakkelijker om iets te drinken, dan tijdens het hardlopen. Daarnaast ben ik meestal minimaal 2 uur onderweg en dan is het wel fijn en nodig als je tussendoor wat kunt drinken. Op dit moment heb ik een bidonhouder op mijn fiets zitten. Ik zit erover na te denken om een tweede erbij te zetten, zodat ik twee bidons kan meenemen tijdens het fietsen. Tijdens langere fietstochten is het wel handig om nog een extra bidon mee te nemen. Deze extra bidon zou ik dan ook kunnen vullen met sportdrank. Zelf vind ik het altijd fijn om water mee te nemen. Sommige is het fijn om de bidon met sportdrank te vullen. Anderen doen een combinatie van beiden. Dus een bidon met water en een bidon met sportdrank. Test uit wat voor jou het beste werkt.

Eten

Het maakt niet uit hoe lang de tocht is, ik neem altijd iets te eten mee. Voor het geval de rit toch net iets langer duurt of voor het geval ik toch honger krijg onderweg. Ik neem vaak iets mee van snoepjes (autodrop en gummibeertjes zijn favoriet), een energiereep, ontbijtkoek of een banaan. Wat bij mij ook altijd goed werkt zijn krentenbollen. Het zijn misschien niet de meeste gezonde alternatieven. Ik neem altijd iets mee waar je weer snel energie van krijgt. Een hongerklop wil je namelijk echt niet krijgen onderweg.

Telefoon

Mijn telefoon gaat altijd mee wanneer ik ga fietsen. Stel je komt ergens langs de weg te staan, dan is het fijn dat je iemand kan bellen. Daarnaast is het ook handig als je de route niet precies meer weet, dat ik de snelste weg naar huis kan opzoeken.

Portemonnee 

Naast mijn telefoon neem ik ook altijd een klein portomonneetje mee waar net wat pasjes inpassen. Hierin zitten onder anderen mijn ID-bewijs, bankpas, ov-kaart en wat kleingeld. Zo kan ik mij altijd legitimeren als ik onderweg ben en weten mensen ook wie ik ben mocht er onverwachts iets gebeuren. Daarnaast is een ov-kaart ook handig wanneer je niet verder naar huis toe kunt. Tot slot is het altijd handig om iets van geld bij te hebben. Bijvoorbeeld als je ergens naar de wc toe moet, met een pondje moet oversteken of heel veel zin hebt in een stuk appeltaart. Ik heb wel eens onverwachts moeten stoppen bij een boerderij waar ze aardbeien verkochten. Ze hadden geen pinautomaat en het was heel fijn dat ik toen toch wat contant geld bij had. 

Zakdoekjes 

Tijdens het fietsen heb ik vaak last van een loopneus en vind ik het wel fijn als ik onderweg mijn neus kan snuiten. Daarnaast mocht je vallen is het ook fijn als je een wond wat kan droogdeppen. 

Fietstasje met fietstools 

Het is ook altijd handig om een reserve binnenband bij je te hebben. Stel dat je onderweg een lekke band krijgt, dan is het toch handig als je een reserveband. Het handigste is om dit in een fietstasje te doen die je onder je zadel kunt bevestigen. Hier merk je tijdens het fietsen niks van, maar wel zo handig om bij je te hebben. 

Daarnaast is het handig om in dit tasje ook een fietspatroon, bandenlichters en een multitool te hebben. Mocht er onderweg een schroefje wat losser zitten, je ketting loopt niet zo lekker of er is iets met je zadel aan de hand. Dan kun je dat toch makkelijk oplossen met een multitool.

Navigatie 

Zeker voor langere fietstochten, dan gaat altijd mijn Garmin mee om de route aan te geven. Dan kun je heel makkelijk zien hoe hard je fiets, hoe ver je al hebt gefietst en vooral waar je straks naar toe gaat rijden. Dit is zeker geen must, maar ik vind het zelf wel heel fijn om mee te nemen. 

 

Wat neem jij standaard mee tijdens het wielrennen en wat mag niet ontbreken op jouw lijstje? Ik ben heel benieuwd of dat er nog iets mist op dit lijstje of dat dit ook altijd de dingen zijn die jij meeneemt. 

 

Liefs, Veerle 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.