Home » BY - Womenintouch » MondayMood » Ontspanning | Yoga » Zes keer mijn favoriete online lessen - Veerle Logghe

Zes keer mijn favoriete online lessen - Veerle Logghe

Gepubliceerd op 8 januari 2021 om 12:22

Yoga kun je volgen in de sportschool of in een yoga studio, maar je kunt het ook heel goed vanuit huis volgen. Het enige wat je nodig hebt is een yoga matje. Door mijn vorige artikelen weet je dat het goed is om als hardloper aan yoga te doen en welke varianten van yoga bij jou passen. In dit artikel deel ik mijn favorieten online yogalessen, zodat jij thuis aan de slag kunt gaan. En het fijne is alle lessen zijn gratis te volgen! Hierbij mijn zes favorieten lees je even mee?

Popsugar fitness

https://www.youtube.com/channel/UCBINFWq52ShSgUFEoynfSwg

Mijn favoriete youtube kanaal op het gebied van sport. Hier staan heel veel verschillende workouts op van kracht tot dansen en kickboxen. Maar er staan ook veel yogalessen op. Het enige nadeel is dat de lessen in het Engels gegeven worden. Nu worden ook in Nederland vooral de Engelse termen gebruikt voor de houdingen, dus als je al een keer een yogales hebt gevolgd, moet dit zeker geen probleem zijn.

 

Yoga with Adriene

https://www.youtube.com/channel/UCFKE7WVJfvaHW5q283SxchA

Ook een hele bekende youtuber op het gebied van yoga. Op het kanaal staan ook heel veel verschillende soorten yogalessen en is er zelfs een speciale yoga serie voor hardlopers. Win-win! Adriene neemt je rustig mee in de verschillende houdingen en door de 30 days challenge, kun je jezelf ook uitdagen om een maand lang iedere dag een yogales te volgen.

 

Yoga met Milou

https://www.youtube.com/channel/UC76ba3RZgJVUwT3PSb7r_NA

Mocht je op zoek zijn naar Nederlandstalige yoga video’s, dan zijn de video’s van yoga met Milou ook heel fijn. Misschien ken je Milou wel als hoofdredacteur van de Woman’s Health. Naast hoofdredacteur is ze ook yogainstructeur en heeft ze wat fijne yogalessen online gezet. Helaas staan er maar 20 video’s online en hoop ik nog heel erg dat er in de toekomst nog nieuwe lessen online komen.

 

Facebookpagina FitForFree en SportCity

https://www.facebook.com/FitForFreeNL

https://www.facebook.com/SportCityNL

Op de facebookpagina’s van FitForFree en SportCity staan ook veel yogalessen, die zijn opgenomen in de corona tijd toen de sportscholen dicht waren. Het enige nadeel vind ik dat deze video’s iets slechter geluid hebben, omdat ze live zijn opgenomen. Maar mocht je nog op zoek zijn naar Nederlandse video’s dan is het zeker een aanrader.

Yoga magazine

https://www.youtube.com/user/YogaTijdschrift

Op het youtubekanaal van yoga magazine staan ook verschillende Nederlandse yogalessen. Wat het fijne is aan dit kanaal is dat het naast yogalessen ook diverse ademhalingsvideo’s staan en dat de verschillende yoga houdingen worden uitgelegd. Mocht je bijvoorbeeld een bepaalde houding nog niet onder de knie hebben, dan kun je dat hier ook oefenen.

Happy with yoga

https://www.youtube.com/user/happywithyoga/videos

Wil je meer weten over de verschillende soorten yoga, houdingen of gewoon een les volgen. Neem dan ook zeker een kijkje op het youtube kanaal van happy with yoga. Hier staan veel verschillende soorten video’s bij de ene gaat dieper in op waarom yoga goed voor je is en bij de andere video wordt er een les gegeven. Ook hele fijne video’s om te volgen. Volg jij wel eens een online yogales? En wat zijn jouw favorieten? Ik hoop dat ik jou door deze blogreeks wat meer bij heb gebracht waarom yoga goed voor jou is als hardloper. Wat voor verschillende soorten yoga er zijn en wat fijne online yogalessen zijn die jij kan volgen. Ik hoop hiermee jou te inspireren om ook een keer een yogales te gaan volgen.

 

Veel liefs, 

Veerle


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.