Home » BY - Womenintouch » MondayMood » Running » Waarom heb ik een sporthorloge en waarom de Garmin Vivoactive 4S?

Waarom heb ik een sporthorloge en waarom de Garmin Vivoactive 4S?

Gepubliceerd op 11 januari 2020 om 15:48

Waarom heb ik een sporthorloge en waarom de Garmin Vivoactive 4S?

Sporthorloges. Je hebt ze in alle vormen, maten, kleuren,  meer /minder uitgebreid, meer/minder apps, vo2 max regelaars, hartslagmeters, via bluetooth betalen, Spotify kunnen koppelen, trainingscoaches, bluetooth etc. Het is een ‘’ hype ‘’ en hier kunnen we niet om heen met zijn alle. Alla 2020 moet alles strakker, stylischer, technischer en vooral sneller. Zoals de meeste millennials zijn gericht ( ook ik). Het moet snel werken, er mooi uitzien en ook nog eens functioneel zijn waarbij veel functies nodig zijn. Maar is dit de reden waarom ik een sporthorloge heb? En waarom kies ik dan bewust voor dit model? Dit ga ik vertellen in deze blog. Waar ik een kleine review geef van mijn Garmin Vivoactive 4S!

Waarom heb ik een sporthorloge?

Al mijn hele hardloop '' carrière ''  gebruik ik een sporthorloge. Voorheen liep ik met mijn vader/moeder en later ben ik steeds meer zelf gaan lopen. Hierbij nam ik wel eens het sporthorloge mee van mijn vader ( welke minder nauwkeurig was, maar goed genoeg!). Ik wilde meer nauwkeurigheid en in detail mijn tijden weten en ook gericht op mijn opleiding/beroep vond ik dit maar al te handig. Vandaar mijn bewuste keus voor een sporthorloge. 

Waarom Garmin?

Sinds september 2018 heb ik zelf een Garmin aangeschaft. Ik begon dus met de Garmin Forerunner 235 ( waar ik heel erg tevreden over was). Heb ik sinds kort een nieuwer model: de Garmin vivoactive 4S. Een modelletje die net op de markt is en tig verschillende functies en apps bezit ( zoveel dat ik waarschijnlijk nog even bezig ben deze allemaal te ontdekken). Nu zijn alle Garmin horloges geconnect met de Garmin app waarmee je een hele nauwkeurige meting krijgt van al je gemeten waardes. Ik vind dit persoonlijk super tof en interessant. Ook gericht op mijn hardlopen en mijn prestaties ( ook kijkende naar hartslag, welke zone op welk moment).

Wat vind ik belangrijk aan een sporthorloge

Een sporthorloge hoefde voor mij in eerste instantie niet aan de meest stylish eisen te voldoen. Zo moesten er van mij geen glitters of diamantjes op te zitten en ging ik gewoon akkoord met een rubber bandje. Het ging mij om het inhoudelijke: het kunnen meten van je resultaten / gegevens en hier meer rekening gaan houden gericht op trainingen. Sinds kort heb ik dus een nieuw model. Voor mij zijn volgende functies het meest essentieel:

 • Hartslagmeter, stappenteller, afstandmeter, stopwatch ( gericht op training)
 • Vo2 max meter ( maximale zuurstof opname gehalte voor conditie gericht)
 • Meten van kilometers gericht op: hardlopen, fietsen, zwemmen ( nu zocht ik een nog uitgebreidere variant ook voor fitness. Vandaar mijn keus voor de 4S!).
 • Connectie met telefoon: bluetooth functie waardoor ik makkelijker mijn gegevens kan analyseren.
 • GPS: meten van directe omgeving en het nauwkeuriger bijhouden van mijn rondes.

De Garmin Vivoactive 4S. Een kleine review gericht op dit mooie toestelletje!

Sinds kort beschik ik over dit mooie modelletje. Ik ben hier heel blij mee. Ik heb een aantal apps gekoppeld zoals de trainers functie gericht op het trainen van een halve marathon, ben ik continue geconnect met de Garmin app, heb ik al een aantal verschillende wijzerplaten geprobeerd en heb ik al een paar rondjes en workouts met dit horloge gedaan. Daarom een lijstje met een aantal pluspunten ( en minpunten) die ik heel erg waardeer aan dit technische apparaatje! Het is even een aanschaf maar daarna heb je wel wat!

 • +: Mooie dun design. Hierdoor is het toch sportief staat maar ook tijdens het dagelijks leven een mooi horloge is.
 • +:  Wijzerplaten. Verschillende wijzerplaten die ik hiervoor kan gebruiken.
 • +: Trainingen. Gepersonaliseerde hardlooptrainingen gericht op mijn eigen doelstellingen. Een voorbeeld is een mijn nieuwe trainingsdoel: 10 kilometer binnen 45 minuten gaan lopen.
 • -: Tijdsduur. Door de GPS functie voldoet die niet aan de 7 volle dagen dus moet ik hem vaker opladen ( dit zie ik niet perse al minpunt maar zou je zo wel kunnen zien).
 • +: Meting van lichaam. Door de continue hartslagmeter, polsslag, bloedfunctie ( pols-oxygen) en bewegingsmonitor is dit horloge helemaal afgesteld op: JOU. Ik vind dit heel tof want hierdoor krijg je een hele mooie, nauwkeurige meting van jouw gezondheidssituatie.
 • +: Bluetooth. De bluetooth functie gericht op spotify en betaling. Ik zie dit wel echt als pluspuntje. En vind dit een hele leuke technologie.

Welke opties heeft dit horloge?

Ik zocht dus een horloge met mijn bovenstaande eisen. Maar dan weer net wat meer ( had niet gehoeven maar is toch wel leuk…). Zo leek mij de bluetooth optie waardoor je earpods kunt koppelen aan je watch en je muzieklijsten kunt downloaden heel tof. Waardoor je dus geen horloge nodig hebt als je een ronde wil hardlopen. Daarnaast vond ik de betaal functie via bluetooth ( helaas nog niet voor ING bankieren geschikt, wel Rabo etc.) en de opties die het horloge heeft gericht op trainingsschema’s stellen, de stress meter ( die bij mij tijdens toets weken wel zeker omhoog slaat, dit vind ik erg grappig). En als laatst de nauwkeurige meting. Hij is nauwkeurig en precies. Een aantal algemene extra’s zijn:

 • Binnen krijgen van berichten op je telefoon ( doormiddel van de connect functie)
 • Muziek afspelen zonder telefoon
 • Doen van betalingen via bluetooth
 • Animaties video’s gericht op fitness, yoga etc.
 • Ingebouwde GPS en pulse OX monitor voor meting van inzicht zuurstof in bloed)
 • De functie voor water ( je kunt ermee prima zwemmen)

Als laatste bevalt mij de tijdsduur enorm. Je kunt er dus heel lang mee overweg ( 7 dagen totaal wel zonder GPS gebruik). Waardoor je hem dus niet vaak hoeft op te laden. Wat voor mij ook weer handig is aangezien ik dit wel eens kan vergeten. Waardoor je er langer mee door kan!

Ik hoop dat je het weer een leuke blog vond. Heb je vragen, dan hoor ik ze graag. Tot bij de volgende.

 

Liefs,

Fleur


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.