Home » BY - Womenintouch » MondayMood » Running » Mijn persoonlijke review van de Garmin Forerunner 235

Mijn persoonlijke review van de Garmin Forerunner 235

Gepubliceerd op 4 september 2019 om 12:21

Een sporthorloge, er is momenteel geen ontkomen aan. Iedereen wil mee trendy zijn en ook nog eens ‘gezond’ overkomen. En wanneer het moment daar er is om er een te kopen, is de keus ook nog eens extreem groot. Als je mij al langere tijd volgt weet je dat ik gek ben op fitness, hardlopen en soms een rondje wielren. Ik wilde een horloge waarmee ik mijn sportprestaties kon zien tijdens maar ook na het sporten/bewegen. Zo kwam ik op de Garmin Forerunner 235 terecht.  Een middenklas horloge waar ik zelf heel veel voordelen van ervaar. Daarom mijn persoonlijk review van de Garmin Forerunner 235. Ben je benieuwd, lees dan lekker verder. 

De Garmin 235. Is daarmee niet de duurste in zijn klasse. Ik vind dit een tof model om meerdere redenen. Het is een licht model, heeft een groot ( opzichtig) scherm waardoor je gemakkelijk gegevens kunt aflezen tijdens het sporten en het is waterdicht. Waardoor je te allen tijde ermee naar buiten kan. Dit vind ik ideaal in zomer en wintertijden :). Het buigzame bandje is verwisselbaar en hierdoor kan je het ook nog eens verwisselen als je het zat bent.

Inhoudelijk

Het is een horloge met HRM ( Heart Rate Monitoring) wat via de achterkant wordt gemeten via je huid, zo meet die precies je hartslag. Met bluetooth verbind je je horloge zo met je telefoon en gemakkelijk met de Garmin app waardoor je makkelijk al je resultaten kunt zien. En via de GPS je gelopen, gefietste of gezwommen afstanden kunt terug bekijken. Via de satelliet wordt dit zo bijgehouden dat je ook nog eens op kaart exact je knooppunten kunt terugvinden wat voor duursporten leuk is.  Via de bluetooth kun je zo ook je agenda, whatsapp berichten en andere meldingen bijhouden en blijf je lekker up-to-date. Wat extra puntjes zijn: een VO2 max calculator, activity tracking, slaapmeting, connect IQ met Garmin, verschillende sport applicaties en last but not least, een flink aantal optie schermen tijdens een activiteit. Zo kun je, je tempo, hartslag, tijd en snelheid in een scherm zien. Maar ook specifiek een training uitzoeken waardoor je heel gestructureerd je training kunt volgen.  

Het scherm.

Het hoofdscherm is groot, overzichtelijk en vooral gemakkelijk af te lezen. Aan de zijkant van het horloge zitten vier knopjes.

  • Licht ( wanneer het donker is). Zichtbaar om te lezen.
  • Links onderaan <> : Om naar andere opties en functies van het scherm te gaan.
  • Vanaf hier kan je je training starten. En zoekt het horloge snel een GPS.
  • Recht onderin: Overige opties gericht op resultaten, trainingen, instellingen en meer.

In het kort

Het horloge is snel, functioneel en vooral handig in het gebruik. Voordelen zijn bluetooth, de lange duur, stappenteller, hartslagmeter en de IQ Connect app waarmee je binnen no time al je gegevens op je telefoon kunt zien. Nadelen zijn eventueel geen touchscreen, fitness gerelateerd niet heel specifiek en voor sommige uiterlijk een vrij ‘lomp’ model. Zelf vind ik dat dit ook wel een sporthorloge kenmerkt.

 

Dit was mijn persoonlijke review over de Garmin 235. Hopelijk heb je er wat aan. Ik raad een sporthorloge echt aan voor sportliefhebbers, omdat je een veel inzichtelijker beeld krijgt van je prestaties. Tot bij de volgende blog.

 

Liefs,

Fleur


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.