Home » BY - Womenintouch » MondayMood » Running » Review Asics gel cumulus 21! @Asics mijn mening en hoe lopen mijn eerste kilometers?

Review Asics gel cumulus 21! @Asics mijn mening en hoe lopen mijn eerste kilometers?

Gepubliceerd op 26 februari 2020 om 16:46

@Asics. Mijn favoriet voor het hardlopen. Ik heb ze vroeger gehad voor de volleybal en loop al jaren op deze fijne sportschoenen. Ontworpen voor alle soorten voeten en ook voor die van mij! Persoonlijk heb ik een smalle middenvoet. Dit betekend dat ik een smalle pasvorm nodig heb om lekker te kunnen lopen. 3 jaar geleden kwam ik bij de Asics gel cumulus terecht. Een schoen gericht op middel tot lange afstanden welke ik persoonlijk loop en voor ogen had. Tussendoor ben ik nog geschakeld naar een andere Asics sportschoen. Maar bleef ook tijdens mijn zoektocht naar een nieuwe pasvorm kijken naar de gel cumulus serie. Sinds maandag heb ik ze! De nieuwste variant van de Asics gel cumulus serie en wat ben ik er blij mee! In deze blog daarom een review over mijn eerste paar kilometer op deze ‘’ pantoffels ‘’.

De columbus serie

Asics kwam met een nieuwe editie namelijk de 21e editie alweer. Een lichte, soepele, goed zittende pasvorm met een heleboel technische schoen snufjes eraan gekoppeld. Laat ik eens de nieuwe eigenaar zijn van dit model. Maar wat is dan het verschil met de voorgangers van deze cumulus serie? Nu is de nieuwe serie niet alleen een cosmetische update. Maar heeft de Cumulus 21 een update gericht op: IGS technologie aan de voor/achterkant van de voetzool. Uh…. Wattes? IGS..? Een andere naam is ook wel: Impact Guidance System en een EVA-sockliner. Deze sockliner zorgt dus voor een passende vorm waardoor de schoen perfect om je voet komt te zitten. En het als ware voelt als een sok om je voet. Laat dan eens lekker lopen..! In het midden van de schoen zit de Flytefoam verwerkt. Dit is een heel licht materiaal wat midden in de schoen verwerkt zit. Persoonlijk voor mij van belang. Omdat ik mij dit jaar wil gaan focussen op langere afstanden!

Snufjes die deze nieuwe schoen bevat?

Een paar specifieke kenmerken

  • IGS: Impact Guidance systeem technologie. Dit zorgt voor een soepelere beweging waardoor je beter hielcontact ontwikkelt tot aan de teen.
  • Ortholite sockliner. Een vochtregulatie waardoor je tijdens een langere afstand minder last kunt krijgen van zweetvoeten.
  • SPEVA FOAM: Hierdoor meer comfort in de schoen.
  • FLYTEFOAM Propel-technologie: Een tussenzooltechnologie waardoor je een betere veerkracht, reactiesnelheid ontwikkeld niet uitmakende welke afstand je loopt.
  • Merk: Asics
  • Sporttype: Hardlopen
  • Gewicht: 266 gram ( vrouwen model)
  • Prijs: €140.-
  • Technieken: IGS, Sockliner
  • Editie: Columbus 21

MY FIRST IMPRESSION.

Wauw. Ik ben erg tevreden met deze schoen en meen dit oprecht. Het is een lekker zittende schoen die inderdaad voelt als een sok. De schoen heeft een goede fundering en hierdoor voelde mijn eerste 6 kilometer die ik hierop liep goed. Ik had vertrouwen en had het gevoel ondersteuning te krijgen ( wat natuurlijk niet zo is). Voorgaande schoenen voelde minder als dempend. Deze schoen voelt als een kussen waarop je loopt. Maar dan met veel stabiliteit waardoor je gemakkelijk veel snelheid kunt maken. De schoen zit stevig en heeft een smalle pasvorm wat ik als fijn ervaar. Het is uiterlijk gericht een modieuze schoen die lekker met de tijd mee gaat en daarnaast voldoet aan alle eisen voor een hardloop schoen in 2020. Ik ben tevreden met deze schoen. En raad hem aan, aan alle middel-langere afstand lopers. Het is even een bedrag maar voor een fanatieke/gemotiveerde loper zeker een investering. De prijs/kwaliteit verhouding vind ik daarmee kloppend.

 

Bij deze een review van deze mooie schoen. Loop jij liever op Asics, Nike of Brooks? Of loop je gewoon helemaal niet. Let me know. Tot bij de volgende.

Liefs,

 

Fleur


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.