Home » BY - Womenintouch » MondayMood » Running » Het belang van een pedicure voor jouw sportprestaties - Nannique Spiek

Het belang van een pedicure voor jouw sportprestaties - Nannique Spiek

Gepubliceerd op 26 oktober 2020 om 08:56

Als we kijken naar onze voeten zien we vaak ‘gewoon’ voeten. De één vindt zijn/haar voeten lelijk en de ander geeft haar nagels graag een kleurtje om ze in de zomer goed te laten shinen. Maar er zijn maar weinig mensen die naar hun voeten kijken en ze bedanken. Bedanken om het feit dat deze handige delen van het lichaam ons overal naar toe brengen en ons dag in en dag uit steun geven. Hetzelfde geldt voor sporten. We drinken graag de ene proteïne shake naar de ander en kopen het liefst ieder seizoen nieuwe sportkleding, maar investeren in onze voeten? Ho maar.

 

Blij worden. 

Toch kun je net zo gelukkig worden van een goede pedicure behandeling als van een nieuwe voorraad eiwit shakes en een bestelling sportkleding. Want wie een klein pijntje aan de voeten heeft en niet lekker loopt, kan ook niet volledig genieten van een training. Dit kan frustrerend zijn terwijl jij je favoriete hardlooprondje rent of in de gym met zware gewichten aan het squatten bent. Hiernaast komen er nog meer nadelen bij jouw workout kijken wanneer je je voeten niet goed verzorgd. Omdat mijn moeder pedicure is, is het voor mij vanzelfsprekend om eens in de zo veel tijd een pedicurebehandeling te krijgen. Echter, in mijn omgeving en vooral binnen mijn leeftijdsgenoten hoor ik het zelden voorkomen. Daarom vertel ik je in deze blog meer over de veelvoorkomende voetproblemen onder sporters, de relevantie van een pedicure en wat je zelf eventueel kunt doen.

Veelvoorkomende voetproblemen onder sporters

Een blessure aan de voeten kan, ook bij sporters, snel op te lopen zijn. Denk alleen al aan slecht passende schoenen die ervoor zorgen dat je een andere houding aan gaat nemen. Ook kan het hebben van te kleine schoenen leiden tot trauma (blauwe) nagels. Dit is niet alleen nadelig voor je voeten, maar vergroot ook nog eens de kans op andere blessures in je lichaam. Naast het probleem met de sportschoenen, kunnen er ook andere pijntjes ontstaan in zowel de huid en nagels van je voeten. Denk aan ingescheurde of ingegroeide nagels. Dan zijn er nog problemen in de huid. Denk hierbij aan eelt, likdoorns, kloven of blaren. Dit herken je vast van het inlopen van je nieuwe hardloopschoenen of het lopen van een lange afstand.

De relevantie van een pedicurebehandeling

Om bovenstaande problemen te voorkomen en te verhelpen, kan een bezoek aan een pedicure erg belangrijk zijn. Een pedicurebehandeling gaat namelijk verder dan nagels knippen. Je voeten worden volledig gereinigd en er worden verschillende vloeistoffen en crèmes met de benodigde voedingsstoffen voor je voeten gebruikt. Iedere teen krijgt aandacht en eventuele eeltplekken en likdoorns worden verwijderd. Er zijn verschillende soorten behandelingen, maar sommige pedicures verzorgen je voeten zelfs met een scrub, een masker of met een massage. Maar ook zonder deze ‘luxe’ aspecten is een behandeling voor je voeten ontspannend en belangrijk om een goede houding gedurende jouw trainingen te waarborgen.

Wat kun je zelf doen?

Hoewel ik het geluk heb dat mijn moeder pedicure is, snap ik dat sommigen van jullie een bezoek aan een pedicure wat duur vinden en het liever zelf willen doen. Gelukkig is het niet lastig om zelf goed voor je voeten te zorgen. Was je voeten bijvoorbeeld altijd naar het sporten (het liefst zonder zeep) en droog ze goed af. Vergeet bij het afdrogen ook de ruimtes tussen je tenen niet. Smeer je voeten ook regelmatig in met een voedende, zachte voetencrème. Hiernaast is het belangrijk om je nagels om de zes weken te knippen. Een tip van mijn moeder is om je nagels niet rond te knippen, maar strak recht om ingroeiende nagels te voorkomen. Zorg er ook voor dat je goed passende sokken en schoenen draagt en vervang je schoenen regelmatig of wissel ze af tijdens de seizoenen.

 

Goede voetverzorging zorgt ervoor dat je zo prettig mogelijk kunt blijven trainen. Er zijn onder sporters namelijk een aantal voetproblemen die regelmatig voorkomen. Een pedicure geeft je voeten de aandacht die ze verdienen en verzorgen ze tot in de puntjes. Gelukkig kun je ook zelf het een en ander doen om jouw voeten fit te houden.

 

Ga jij weleens naar een pedicure? En zo niet, zorg je er wel voor dat jouw voeten de juiste verzorging krijgen om jouw workout te knallen?

 

Liefs,

Nannique!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.