Home » BY - Womenintouch » Recepten | Foodies » Een einde maken aan ‘’ troep repen ‘’ met de nieuwe  @upfront reep! LETS TRY

Een einde maken aan ‘’ troep repen ‘’ met de nieuwe  @upfront reep! LETS TRY

Gepubliceerd op 19 februari 2020 om 16:04

Repen. Wat zijn het? Hoe gezond zijn ze? En waarom zijn ze een hype. Je hebt ze in alle soorten, maten, kleuren, geuren en smaken. En zijn allemaal even ‘’ gezond ‘’ en lekker. Zo denk ik ook half, maar ben er wel heel benieuwd naar. Beweeg ik veel, doe ik veel, wil ik nog even wat energie innemen voordat ik ga trainen. Omdat ik het ‘’ nodig ‘’ heb. Voor mijn gevoel en mijn lichaam mij dit laat weten, dan neem ik soms een reep. Eiwitrepen in de meeste gevallen. Want eiwitten zijn goed voor/na het trainen voor spierherstel toch?

Eiwitten 

De essentie van eiwitten 

Ook wel proteïne repen te noemen. Of proteïne bars. Op zijn Amerikaans, klinkt net even hipper en leuker. Eiwitrepen zijn er voor gemaakt om in plaats van een halve/hele bak kwark ( die je ook zat raakt na enige tijd), een heleboel eieren of andere voedingsproducten waar ei in zit verwerkt, eiwitten binnen te krijgen. Want waarom toch continue die eiwitten? Eiwitten zijn er voor nodig om bot/spiergroei stabiel te laten ( in evenwicht) waardoor er geen fysiologisch afbraak proces ontstaat. En je training uit eindelijk niet meer succesvol is. We eten dus repen voor eiwitten. Maar ook omdat ze hartstikke lekker zijn. Want proeven ze soms niet als snack? In plaats van eiwitbron? Dit vind ik wel.

Ben je vegetarisch of eet je minder vlees. Dan betekend dit dat je een hoop essentiële aminozuren mist. Dit betekend dus voldoende peulvruchten eten ( bruine/witte bonen, kievitsbonen, linzen, kikkererwten, kidneybonen, sojabonen etc). Mede voor een goed LDL-cholesterol  en een positieve bloeddruk. Eiwitten zijn daarnaast ook goed voor vezels, ijzer en andere voedingsstoffen. Peulvruchten zijn dus belangrijke  aminozuren. Combineer je dit met voldoende granen betekend dit een gezond gehalte eiwitten. Eet je dus geen vlees betekend dit 25% meer peulvruchten behoefte, dan wanneer je wel vlees eet ( voor alle vegetariërs/flexitariërs, eet voldoende peulvruchten!).

Ontwikkeling

Proteïne-repen zijn dus populair, lekker en gemakkelijk te eten. Ze bevatten dus meer eiwitten en zijn efficiënt na een work-out. Persoonlijk eet ik ze liever voor de training als ‘’ tussendoortje ‘’ als een soort energiebommetje waardoor ik extra presteer. Maar waarom dan al die eiwitten? De hoeveelheid eiwitten die je tot je neemt, worden bepaald door kwaliteit. Dit is dus gericht op de aminozuren welke je lichaam, na enige vorm van intensieve inspanning minder gemakkelijk aanmaakt. Daarom de trent: ‘’ kwarkbakken eten na het trainen’’ . Om simpel gezegd: eiwitten binnen te krijgen.

Eiwitpoeder of eiwitrepen

Naast repen heb je dus ook eiwitpoeder. Denk aan merken als XXL nutrition, body and fit, Herbal life Nutrition en ga zo nog even door. Ook een manier om eiwitten binnen te krijgen. Maar persoonlijk geef ik de voorkeur aan een reepje. Gemakkelijk in de tas, handig om mee te nemen en hierdoor een lekkere en in die zin een ‘’ gezonde’’ ( alternatieve ) vorm van snacken. Het voordeel van eiwitrepen vind ik het verzadigde gevoel. Waardoor ik minder snel honger/behoefte heb aan iets anders!

Hi @Upfront

Hallo daar! Een nieuw merk, niet fan van spannende verpakkingen, geen glittertjes/diamantjes of speciale kleurtjes die het product aantrekkelijker maken en vooral GEEN extra toevoegingen, goedkopere voedingsstoffen of andere extraatjes. Upfront is nieuw, jong en innovatief. Op zoek naar de perfecte combinatie. Daarom trok het team van Upfront de stoute schoenen aan, deed meerdere experimenten met verschillende prototypes en kwam toen tot een reep met 20G eiwitten! Geen gevoel van ‘’ kauwgom eten’’ maar gewoon een lekkere en ‘’ gezonde ‘’ reep. Daarom de Upfront chocolade zeezout reep met 7 verschillende producten, 20G eiwitten en minder dan 250 kcal! Let’s try dacht ik!

Maar waarom Upfront?

  • Geen toegevoegde suikers
  • WEL een verzadigd gevoel
  • Vereenvoudig je leven, gemakkelijk in de (sport)tas!
  • Geen chemische troep
  • Geen palmolie ‘’ save the planet ‘’
  • Ingrediënten die je wel kan uitspreken

Tasting

Top. Ik vond het een lekkere reep. Wat ik vooral belangrijk vind is een verzadigd gevoel. Het gevoel er weer tegen aan te kunnen en weer even goed van start te kunnen gaan. Dit had ik and I like it. De smaak is top. En de combi chocola en zeezout vind ik ook top. Voorafgaand fan van de Tony smaak en nu ook van deze reepjes. Wat een toppers. Nu benieuwd naar eventueel ‘’ nieuwe ‘’ concepten.

Want eet jij wel eens sport repen? Nu een einde aan deze blog. Ik hoop dat je het weer interessant vond en ben ook benieuwd of jij nu een reepje wil uittesten! Tot bij de volgende.

Liefs,

 

Fleur @fleurrprins  


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.