Home » BY - Womenintouch » Recepten | Foodies » Mijn drie favoriete snelle ontbijt, lunch & diner! @Its.about.health

Mijn drie favoriete snelle ontbijt, lunch & diner! @Its.about.health

Gepubliceerd op 15 juni 2020 om 20:54

Hi lezers! Een kleine tijd terug schreef ik mijn eerste gastblog voor Fleur over verschillende manier om motivatie voor sporten en gezond te eten te krijgen en te behouden. Maar, vanaf nu zul je mij iedere maand op de blog zien verschijnen met elke keer een nieuwe blog, omdat ik onderdeel ben van het bloggers team van Fleur. So exciting! Wellicht ken je me al en dan weet je dat ik op mijn Instagram voornamelijk de foodie uithang. Ik deel ook veel over sport en tips over lifestyle in het algemeen, maar voor deze blog leek het me leuk om me aan dat eerste te houden: de foodie!

Mijn drie favorieten.

Nu we allemaal weer wat meer ons normale leven kunnen oppakken tijdens deze Coronatijd en we weer vaker naar het kantoor of school zullen moeten, krijgen we ook weer te maken met drukke dagen. Je weet wel, van die dagen dat je het gevoel hebt alsof er maar vijf uren in een dag zitten of de dagen waarop je niet eens een half uurtje aan tafel kunt zitten om te eten. Daarom deel ik vandaag mijn drie favoriete snelle maaltijden voor de gehele dag. Zo kun je in de beperkte tijd die je hebt toch lekker en gezond eten.

Ontbijt

Hoewel ik het liefst mijn ochtend rustig opstart en met mijn ontbijt op de bank plof met een serie of door mijn Instagram tijdlijn scrol, heb ik ook dagen waarop ik deze tijd simpelweg niet heb. Op deze dagen ontbijt ik graag met een goede kwarkbowl. Kwark zit boordevol eiwitten die voor een lang verzadigd gevoel zorgen. Bovendien vraagt het bereiden van zon bowl slechts 2-3 minuten. Zelf neem ik altijd 250 gram magere kwark. Deze top ik vervolgens af met zo’n 25 gram granola en wat vers fruit. Snel, makkelijk, maar altijd zo lekker!

Lunch

Wanneer ik op school zit, lunch ik vrijwel altijd met brood. In het beleg probeer ik dan wel te variëren, maar je zult vast begrijpen dat brood op zijn tijd gaat vervelen. Wanneer ik op vrije dagen weinig tijd heb, probeer ik dan ook het brood achterwege te laten en voor iets anders te kiezen. Het liefst lunch ik dan met rijstwafels of robuuste crackers. Als beleg ga ik dan graag voor een gekookt ei of voor scrambled eggs, beide kosten namelijk niet veel bereidingstijd. Het voordeel van het lunchen met ei is wederom dat het je lang vol houdt. Ook vind ik lunchen met soep die over is gebleven van de dag ervoor, erg lekker.

Diner

Het avondeten is denk ik de maaltijd waar we allemaal het liefst ruim de tijd voor nemen. Helaas is dit niet altijd mogelijk en moet je af en toe vanuit je werk of school snel door naar de plannen die je in de avond hebt staan. Op dit soort dagen eet ik het liefst vegetarisch of vegan, omdat vlees vaak wat langer duurt om te bereiden. Ook kies ik dan vaak voor een maaltijd met rijst of pasta, omdat dit veel koolhydraten levert die je goed kunt gebruiken op een drukke dag. Zo voorkom ik dat ik last krijg van een dip. Een van mijn favoriete snelle avondmaaltijden is deze vegan nasi. Hij is super lekker en staat binnen enkele minuten op tafel, ideaal!

Zo, mocht je binnenkort een drukke dag op de planning hebben, dan hoop ik dat ik je wat inspiratie heb kunnen geven! Denk er wel aan dat het belangrijk is om je maaltijden zo rustig mogelijk te nuttigen. Dit is veel beter voor je darmen en het zorgt ervoor dat je eerder verzadigd bent. Ben je op zoek naar meer inspiratie? Neem dan vooral een kijkje op mijn site! Succes met je drukke dag 😊

 

Liefs,

Nannique


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.