Home » BY - Womenintouch » Recepten | Foodies » Vijf tips om meer groenten/fruit te eten (+ recept Eveline) - Eveline Verhage

Vijf tips om meer groenten/fruit te eten (+ recept Eveline) - Eveline Verhage

Gepubliceerd op 28 januari 2021 om 10:07

Het is inmiddels 2021, de avondklok is ingesteld en het valt iedereen allemaal erg zwaar. Desondanks betekent dat niet dat we met de pakken erbij neer gaan zitten! Er zijn genoeg manieren om je humeur te verbeteren. Dit kan variëren van elke dag een stukje wandelen of bijvoorbeeld even bellen met vrienden of familie. Ook wil ik jullie graag meegeven dat het belangrijk is om goed voor jezelf te zorgen, op fysiek niveau maar ook op mentaal niveau. Wanneer je professionele hulp nodig hebt, wat overigens echt geen schaamte hoeft te zijn, doe dit dan ook! Verder kan een evenwichtig voedingspatroon met vitaminen en mineralen en vezels hier ook aan bijdragen. Het is immers aangetoond dat een gezonde darmflora, welke in stand wordt gehouden door bovenstaande elementen, in verband staat met een goed humeur. Mensen met een slecht voedingspatroon krijgen ook sneller een depressie. Genoeg redenen dus om dit aan te pakken! In deze blog ga ik jullie genoeg handvaten en manieren geven om meer vitaminen, mineralen en vezels binnen te krijgen.

Smoothie time!

Deze optie is een van mijn favorieten. Hierbij kan je zelf bepalen wat je erin gooit en zo krijg je gelijk een boost van alles binnen. Ook is een smoothie makkelijk mee te nemen in een mix fles bijvoorbeeld, handig voor onderweg! Een van mijn favoriete smoothies is:

  • 1 Banaan
  • 1 Handjevol aardbeien
  • 1 Handjevol bosbessen
  • 1 Handjevol frambozen
  • Schepje proteïne poeder (vanille)

Je stopt vervolgens alle ingrediënten in de blender en klaar is kees!

  • TIP: De aardbeien, bosbessen en frambozen haal ik meestal uit de vriezer, een stuk goedkoper en bovendien gaan de vitaminen niet verloren hierdoor.
  • Optioneel: Het schepje proteïne poeder is optioneel, ik zelf ben hier wel fan van. De eiwitten zorgen ervoor dat je spieren beter kunnen herstellen en het duurt ook langer voordat de smoothie verteerd is, zodat je niet zo snel honger krijgt.
  • -+ Als laatste is het eventueel mogelijk om wat broccoli erbij toe te voegen, hier zit vrij veel ijzer in. Ook zit er vitamine C in wat helpt om het ijzer beter op te nemen.

Groente snackbar

Verder is het niet heel moeilijk om tussendoor meer groente binnen te krijgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan komkommer, tomaat, paprika of mini worteltjes. Wat ik doe als ik zin heb in een tussendoortje of een gezonde snack en snij ik alles in kleinere stukjes en dip ik deze ergens in. Mijn go-to is heksenkaas maar dit kan natuurlijk ook met hummes of andere dipjes.

Vers pakketten

Wat is het leven toch makkelijk met een vers pakket. Ben je hier nog niet bekend mee? Deze zijn bijna bij elke supermarkt te koop, ze zijn herkenbaar aan hun kartonnen verpakking waar alle groente en ingrediënten er los in liggen. Het is dus een avondmaaltijd met alle ingrediënten er al in, het enige wat je moet doen is de instructies volgen. Soms moet je zelf nog wat extra toevoegen zoals rijst of kip. Meestal zijn deze pakketten binnen 20 tot 30 minuten klaar. Mijn favorieten zijn de vele curry’s, en stampotten. Bij iedere supermarkt hebben ze wel iets anders. Een superfijne en handige optie als je en niet weet wat je moet koken én als je genoeg groente binnen wilt krijgen.

Soep eet je met een…?

Ook zo’n makkelijke versie om in een keer veel groente binnen te krijgen. Er zijn genoeg kant en klare soepen, in zak of in blik. Zelf ben ik fan van eigen vers gemaakte soep. Dit kan door zelf een recept op te zoeken of simpelweg wat groente in water te gooien en een bouillonblokje erbij te gooien. Echter liggen er bij de vers pakketten ook vaak soep pakketten. Zo heb ik hiermee al vaak heerlijke pompoen of tomatensoep gemaakt. Een topper als voorgerecht of als lunch!

Creatief zijn

Buiten een aantal hele makkelijke opties is er natuurlijk ook de mogelijkheid om zelf op ontdekkingstocht te gaan. Dit kan variëren tot gebakken dingen met groente, tot salades tot hoofdgerechten. Je kan het zo gek niet bedenken of je kan er groente in stoppen, en niet te vergeten: het kan dan nog lekker zijn ook! Denk hierbij bijvoorbeeld aan de courgettekoekjes met Parmezaanse kaas die Nannique heeft bedacht. Deze staan op haar eigen blog via onderstaande link. 

Een lekker alternatief

Verder kan het ook altijd tof zijn om een hartige quiche te maken, bijvoorbeeld met zalm en spinazie, hmmm! Ik hoop dat ik jou een aantal goede tips heb gegeven om meer groente en fruit binnen te krijgen. Het gaat immers om jouw gezondheid, dat is prio nummer een. Geniet ervan en zorg goed voor jezelf!

 

Veel liefs,

Eveline


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.