Home » BY - Womenintouch » Recepten | Foodies » Koken met Nannique #1 | Vegan scones voor moederdag

Koken met Nannique #1 | Vegan scones voor moederdag

Gepubliceerd op 6 mei 2021 om 11:04

Lieve meiden, aankomende zondag is het Moederdag! Het is de dag waarop we onze moeders vertellen hoe dankbaar we zijn dat ze in ons leven is, dat ze ons altijd steunt en dat ze stiekem onze beste vriendin is tegen wie we alles vertellen. Het is ook de dag, waarop iedere moeder uitkijkt naar een heerlijk ontbijtje (op bed) of een kleine, lekkere verrassing. En laat ik daar nou iets voor hebben! Vandaag deel ik namelijk het recept voor deze gezondere, plantaardige scones. Scones zijn typische Schotse broodjes die ze in het Verenigd Koninkrijk eten bij een afternoon tea. Vaak is dit met de welbekende clotted cream of met wat jam. Maar, in Nederland worden de scones ook steeds bekender. We zouden alleen geen Nederlanders zijn als we er onze eigen invulling aan geven, vandaar dat de kleine broodjes hier vaak ook als ontbijt geserveerd worden. En eigenlijk, zijn ze daar erg lekker voor! Verras je moeder komende zondag dus met deze heerlijke scones en haar ochtend kan niet meer stuk. De scones zijn heel lekker te serveren met verschillende soorten jam of wat (plantaardige) yoghurt of kwark.  Met slechts 5 ingrediënten en zo’n 15 minuten van je tijd, heb je dé perfecte zoetige treat voor haar op tafel staan. Genieten!

Wat heb je nodig voor 6-7 scones?

  1. 250 gram zelfrijzend bakmeel
  2. 80 gram appelmoes
  3. 120 milliliter plantaardige melk (zelf gebruik ik graag sojamelk)
  4. 50 gram rozijnen
  5. Snufje zout

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een ovenrooster met bakpapier.
  • Doe het bakmeel, appelmoes, melk en een snufje zout in een keukenmachine en mix het (het liefst met deeghaken) tot een deeg.
  • Roer de rozijnen met een spatel door het deeg.
  • Het deeg is een beetje plakkerig, dus zorg ervoor dat je voor het maken van de broodjes wat vochtige handen hebt en vorm zes tot zeven balletjes. Leg de scones op het ovenrooster.
  • Bak de broodjes in 10 minuten gaar in de oven, laat afkoelen en serveer met jam.

Ik ben heel benieuwd naar jouw creatie en ik zou het heel leuk vinden als je deze met mij deelt! Tag mij in je foto of berichtje op Instagram/Facebook en tag @its.about.health erin.

 

Mocht je op zoek zijn naar meer inspiratie voor lekkere receptjes, neem dan een kijkje op mijn blog. Veel liefs en geniet van je Moederdag!

 

 

Nannique


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.