Home » Lifestyle | Food | Hotspots » #breekdeweek » BDW15: Vegetarische boerenkoolsalade met peulvruchten en ei - Nannique Spiek

BDW15: Vegetarische boerenkoolsalade met peulvruchten en ei - Nannique Spiek

Gepubliceerd op 10 maart 2021 om 14:31

Het is dag 3 van de Week zonder Vlees, hoe gaat het bij jou? Maandag deelde ik een blog over deze speciale week waarin Nederland wordt aangespoord om vaker vegetarisch te eten en om een flexitarisch dieet het nieuwe normaal te maken. In die blog beloofde ik om vandaag het recept voor deze vegetarische boerenkoolsalade met peulvruchten en ei te delen.  Boerenkool is op sommige plekken nog te koop, maar je kunt uiteraard ook een slasoort als basis voor deze salade gebruiken. Het zit hem voornamelijk in de andere ingrediënten die deze salade tot een échte powermaaltijd maken. De verschillende peulvruchten zorgen voor veel eiwitten en vezels, waardoor je je stukje vlees niet hoeft te missen en hem gemakkelijk op een dag kunt eten waarop je flink hebt bewogen. Bovendien zorgen deze voor een verzadigd gevoel. Het ei en de feta zorgen daarnaast voor de vetten in deze maaltijd. De salade wordt zo heel voedzaam en nóg lekkerder. Ga jij deze gezonde, vullende proteïnebowl proberen tijdens deze Week zonder Vlees?

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 150 gram boerenkool
  • 2 eieren
  • 1 blik cannellini bonen á 125 gram
  • 1 blik linzen á 130 gram
  • 20 gram kiemen
  • 40 gram fetablokjes
  • 30 gram rozijnen
  • 1 hand walnoten
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1½ eetlepel citroensap
  • 1½ eetlepel olijfolie
  • Peper en zout

Wat moet je doen?

  • Kook de eieren hard of zacht naar wens. Spoel de cannellini bonen en linzen af in een vergiet en laat ze uitlekken. Hak de walnoten fijn.
  • Mix de mosterd, citroensap, olijfolie en een snuf peper en zout tot een dressing. ‘Masseer’ de dressing met je handen door de boerenkool, zodat de boerenkool wat zachter wordt.
  • Voeg de rozijnen en walnoten toe en roer deze door boerenkool.
  • Verdeel de boerenkool over twee borden. Verdeel de cannellini bonen, linzen en kiemen over de borden.
  • Snijd de gekookte eieren door midden en leg deze op de salade.
  • Maak de salade af met de fetablokjes.

Ik ben heel benieuwd wat jij van de salade vindt! Deel je foto via Instagram door @its.about.health of @byfleurrprins te taggen.

Succes met de rest van deze week!

 

Liefs,

Nannique


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.