Home » Over » Schrijvers » Roos Prins - @roospprins

Roos Prins - @roospprins

Gepubliceerd op 28 april 2021 om 12:50

Hi! Ik ben Roos Prins, zeventien jaar en nieuw schrijfster op het platform www.womenintouch.nl ! Naast Roos zullen sommige van jullie mij ook wel kennen, als het zusje van Fleur Prins. Ik ben geboren in Breda, opgegroeid in Tilburg en zit momenteel in mijn eindexamens HAVO5. In augustus 2021, start ik als studente Journalistiek (op het HBO) en naast studie ben ik een triatleet. Bij deze leek het mij daarom ontzettend leuk om ‘schrijfster’ te worden bij womenintouch.nl en zo ook een beetje ervaring op te doen (als schrijfster voor mijn vervolgopleiding) en daarnaast mijn sportervaringen te delen op dit platform!  

Waar schrijf ik over?

Waar ik voornamelijk over ga schrijven is mijn grootste passie; namelijk triatlon. Vroeger heb ik gevolleybald en vanaf september tweeduizend-achttien ben ik begonnen met hardlopen (eerst met rondjes van vijf kilometer en daarna steeds meer). Zo deed ik onder andere mee met de warandaloop, waardoor ik enthousiast raakte deel te nemen aan wedstrijden. Tussendoor ontdekte ik het fietsen. Zo begon ik zelf op de Trek hybride fiets totdat mijn zus en ik samen onze eerste wielrenfiets kochten, al met al best veel sportiviteit! Vorig jaar mei tweeduizendtwintig, werd ik gevraagd om mee te trainen bij de Nederlandse Triatlon bond, gecoacht door Armand van der Smissen. Ik raakte enorm enthousiast, al leek een ding mij lastig; zwemmen. Gezien ik, nooit echt gezwommen had (naast mijn vroegere zwemdiploma’s). Hier kwam al snel verandering in, na veel trainen en baantjes uren in het zwembad. Zo zwom ik tijdens mijn tweede training (bij de Triatlonbond), direct al anderhalf uur en liep vervolgens dezelfde tijd nogmaals, wow! Toen ik het zwembad startte ik écht als ‘beginner’, zo moest ik de borstcrawl opnieuw aanleren. Kijk ik nu terug op een (klein) jaar geleden, kan ik nu ‘gemakkelijk’ zwemmen binnen anderhalf uur en zwem ik ook nog eens behoorlijk wat meters (drieënhalve kilometer). In het lopen en fietsen was ik al wat meer ervaren, maar ook hierin ben ik gegroeid.  

Mijn verbetering in sport door training

Zelf vind ik het heel leuk om te zien hoeveel je kunt groeien in een jaar en daarin ook enorme verbeteringen ziet. Zo zwom ik afgelopen oktober (2020) mijn eerste drie records op de 50/100/200/400 meter en liep zo ook mijn PR (afgelopen december 2020), op de vijf kilometer in 20 minuten en 27 seconden. In februari dit jaar (2021) liep ik mijn PR op de drie kilometer, in 12 minuten en 9 seconden. In april (2021) liep ik mijn eerste Duathlon. Samengevat kun je dus wel stellen, dat mijn trainingen een stuk serieuzer zijn geworden en mijn trainingsweken rond de (ongeveer) 12 uur bevatten. Elke week train ik dus minstens zes dagen in de week, waarvan trainingen bestaan uit combinaties van de drie sporten; hardlopen, zwemmen en fietsen.  

Altijd trainen 

Trainen bij goede én slechte weersomstandigheden, en altijd gaan. Mensen vragen vaak; ‘hoe houd je het vol of is het niet enorm zwaar?’. En dan zeg ik; ‘het is puur een mindset waarvoor je gaat, ik train om beter te worden in de sport die ik doe, en om ergens te komen waarvoor je nu eenmaal veel voor moet trainen’. Maar bovenal vind ik het zelf vooral ontzettend leuk, om zo fanatiek bezig te zijn met mijn sport. Naast sporten ben ik, ook bezig met een gezonde leefstijl. Ik drink niet én denk na over wat voor soort voedsel mij de meeste energie geeft op (lange) trainingen en herstel.

Mijn online fotoboekje

Op Instagram (@roospprins) deel ik veel over mijn triatlon en kun je mij volgen om mijn ervaringen te zien. Vanaf mei 2021, kun je mijn ervaringen lezen op www.womenintouch.nl en zal ik een keer in de drie weken een artikel delen. Zo zal ik dus over sport schrijven, maar ook nog over een boel andere dingen maar dat lees je snel genoeg! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt en hoop dat je het met net zoveel plezier leest als ik erover schrijf. Ik heb er zin in!

 

Sportieve groetjes,

 

Roos


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.