Home » Over » Women together » Werk en hardlopen! Hoe combineer je dit? @JonathanBarbosa

Werk en hardlopen! Hoe combineer je dit? @JonathanBarbosa

Gepubliceerd op 23 april 2020 om 10:33

Aankomende blog Jonathan Barbosa aan het woord. 33 jaar oud, politie agent en daarnaast fanatiek sporter. Via Instagram motiveert hij andere om te sporten, positief in het leven te staan en vooral extreem sportief. Hij heeft 2,2K volgers en al 5X de naam marathon eer gedaan. Daarnaast is hij lid van het @Asicsfrontrunner team en vertelt in aankomende blog iets over de combinatie werken en sporten. Maar ook hoe om te gaan met een teleurstelling! 

Hoi!! Mijn naam is Jonathan Barbosa , 33 jaar oud , woon in Rotterdam. Fulltime Politiemedewerker in omgeving Midden-Nederland. Daarnaast ben ik een fanatieke sporter! Ik combineer het hardlopen samen met krachtoefeningen in de sportschool om mijn doelen te bereiken. Daarnaast ben ik 2x per week op de baan te vinden om aan mijn snelheid en nog belangrijker aan mijn looptechniek te werken. Ik train zo’n gemiddeld 5x per week.

Mijn weg naar een routine

Het was een lange weg te gaan voordat ik eindelijk een routine had in mijn trainingen. Naast het hardlopen heb ik ook jarenlang aan taekwondo gedaan. Dat deed ik op wedstrijdniveau. Ik wilde zo graag een marathon lopen, maar ook goed presteren tijdens een taekwondo toernooi. Dat het eigenlijk in beide gevallen niet goed ging. Ik haalde niet de gewenste resultaten tijdens een marathon. En de resultaten tijdens een toernooi werden ook minder. Ik wist op dat moment dat ik het echter anders moest aanpakken. En KEUZES moest maken waar ik mij op wilde gaan richten. Ik hou van beide sporten , maar ik haal uiteindelijk meer voldoening uit het hardlopen. Ik besloot vervolgens te stoppen met taekwondo en mij volledige te richten op het hardlopen. Het was een moeilijke beslissing , maar ik wist dat dit het juiste was om mijn doelen te behalen. Ik besloot vervolgens mij aan te melden bij de hardloopvereniging PAC Rotterdam. Ik vind het wel belangrijk dat ik begeleid wordt in het bereiken van mijn doelen.

Een geruststelling 

Voor de mensen die pas beginnen met hardlopen , je hoeft het niet allemaal alleen te doen. Een hardloopvereniging kan je absoluut goed op weg helpen. Of je nu een beginner bent , of een gevorderde. En het is ook nog eens gezellig als je samen met een grote groep traint met eenzelfde doel 

Mijn doel in 2020

Mijn doelstelling voor dit jaar was  het lopen van de marathon van Rotterdam. Vanwege de bizarre situatie wat er op dit moment speelt  is het evenement uiteraard gecanceld. Dit zou mijn 5e deelname zijn aan de marathon van Rotterdam. In het najaar staat mijn allereerste major gepland , de marathon van New York! Ik wil het liefst minimaal één marathon per jaar lopen. Hoe bereid ik mij daarop voor? Ik moet zeggen dat ik tot nu toe geen gebruik maak van een vaste schema. Misschien dat ik het in de toekomst alsnog overweeg? J

Mijn trainingsweek ziet er ongeveer als volg uit :

  • Maandag : Baantraining ( standaard warming up ronde van ongeveer 3km , looptechniek training , korte interval training bijvoorbeeld 5x60 meter , 6x400 meter , schema verandert wekelijks
  • Dinsdag : Krachttraining (Fitness) 
  • Woensdag : Duurloop rustige tempo 10 tot 12km
  • Donderdag :Baantraining ( standaard warming up rond van ongeveer 3km , looptechniek training, langere interval training bijvoorbeeld 5x100 , 2x6x300 met 300 dribbels tussendoor.
  • Vrijdag : Rustdag ( vind ik wel fijn aan het einde van de week richting het weekend J)
  • Zaterdag: Een rustige 5km loop (Parkrun)
  • Zondag : Bij geen evenement: een duurloop van 15 tot 20 KM
  • Ik ga wekelijks veel evenementen waarin ik diverse afstanden loop van 5km tot aan 35km. Die neem ik mooi mee in mijn training richting een marathon. Naarmate een marathon nadert pas ik wel mijn afstanden aan zodat ik wel voldoende uitgerust bent om te knallen wanneer het zover is!

In combinatie met de baantrainingen boek ik sinds vorig jaar resultaten waar ik tevreden mee ben.

Ik liep in 2019 tot heden diverse pr’s op verschillende afstanden. Er is altijd ruimte voor verbetering , maar ben tevreden waar ik tot nu toe sta. Voor mij was het dus essentieel om knopen door te hakken en mij op een bepaalde doel te gaan richten! 

 

Bij deze Jonathan Barbosa aan het woord over hardlopen, de weg erheen, tegenslagen en piek punten! 

 

Jonathan Barbosa

 

Instagram: @Jonathanbarbosa


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.