Home » Over » Women together » Lifestyle a la Food Fit Flo

Lifestyle a la Food Fit Flo

Gepubliceerd op 30 april 2020 om 12:48

Florentina, Floor, Food_fit_flo. Hoe je het noemt. Het draait om een gezonde, leuke, sportieve leefstijl waarbij lekker eten ook kan! Floor is een inspiratie voor mensen die een niet perse een dieet willen volgen maar ook willen genieten. Toen ik Floor vroeg een stukje te schrijven was ze direct enthousiast. Floor is docent, inspireert andere, is een Trotse Tilburgse & heeft een hart voor de mens. Floor inspireert graag andere, maar volgt ook andere inspiratiebronnen die haar energie geven. Ze is eigenaresse van een wielerclub, is docent voor de klas & coacht andere op haar platform @FloorvanTuijn. Haar enthousiasme en positieve mind-set sprak mij aan & daarom vroeg ik Floor een stukje te schrijven. Aldus Floor aan het woord. 

@Food_fit_flo

Toen Fleur mij benaderde om een gastblog te schrijven over lifestyle, voeding en sport was ik meteen enthousiast! Graag deel ik met jullie mijn verhaal, een verhaal van een meisje met faalangst en een ongezonde levensstijl, die uitgroeide tot een vrouw met nog steeds onzekerheden maar ook veel power en zelf-liefde.

De oude Floor

Als puber had ik enorme eetbuien. Ik zat niet lekker in mijn vel en was altijd de volste van onze vriendengroep. Ik had billen, borsten en een ‘’buikje’’. Ik maakte er grappen over om anderen voor te zijn, als een soort verdedigingsmechanisme, droeg veel vestjes en wijde blousejes en deed alsof er niks aan de hand was. Echter werden de stiekeme eetbuien steeds erger. Had ik een slecht cijfer op school behaald, ging ik tijdens de hond uitlaten naar de supermarkt om een pak roze koeken te verorberen. Daarnaast woog ik me ontzettend veel, terwijl ik wist dat ik niet afviel. Ging ik me dan wegen en was ik aangekomen, kocht ik een reep chocola en at ik die binnen 15 minuten op. Ik vulde mijn leegte stiekem met suiker en fastfood. Hierdoor belandde ik in een vicieuze cirkel en werd het een patroon; ik voelde me slecht en dus ging ik meer eten om mezelf te troosten. Een nare vorm van zelfdestructie, ik gunde mezelf geen succes en geluk.

Toen

Ik woonde op kamers dus moest ik het zelf fixen maar ik was gemotiveerd en ging aan de slag. Mijn auto verruilde ik voor de fiets, ik nam een abonnement op de sportschool en ging hardlopen. Ik maakte Instagram aan, volgde alle #fitgirls die er waren en liet me inspireren door recepten en workouts. Zelf deelde ik mijn #weightlossjourney wat me motiveerde om te blijven vechten voor mezelf en ook anderen te inspireren. Zo werd @food_fit_flo geboren.

 

De kilo’s vlogen eraf tot ik uiteindelijk meer dan 25 kg kwijt was. Echter keek ik in de spiegel en zag nog steeds een ongelukkige Floor. Mijn voeding was veranderd maar het patroon niet. Ik was nog steeds obsessief met eten bezig alleen de andere kant op: ik sportte vaak twee keer per dag en at maximaal 1000 kcal zodat ik ’s avonds ‘’gewoon’’ met vrienden kon borrelen en zij niks door hadden. Dit compenseergedrag maakte me emotioneel instabiel en nog onzekerder dan voorheen. Daarnaast wilde ik mijn lijf nog meer perfectioneren waardoor ik steeds voelde dat ik niet goed genoeg was.

Patronen & verandering

Door mijn studies (o.a. faalangsttraining en contextuele verdieping) leerde ik mezelf beter kennen en kwam ik erachter waar mijn patronen vandaan kwamen. We hebben allemaal ons eigen verhaal, opvoeding en principes die we door de jaren over hebben genomen en eigen hebben gemaakt. Ik leerde dat ik mijn oude levensstijl en (niet-helpende) gedachten die ik over mezelf uitsprak zoals: ‘’ik ben dik, het lukt me toch nooit’’, ‘’denk eerst aan een ander en dan aan jezelf, anders ben je egoïstisch’’, ‘’het kan altijd beter’’ en ‘’hup, niet zo huilen en schouders eronder, het leven gaat door!’’ mocht gaan loslaten. Ik kon zelf kiezen wat ik belangrijk vond. Het loslaten van oude patronen en gedachten gaat echter niet zomaar. Ik diende mezelf op nummer 1 te zetten en constant bezig te zijn met mijn eigen ontwikkeling om zo toe te werken naar een gezonde relatie met mezelf.

In deze transformatie heb ik lastige keuzes moeten maken die ver buiten mijn comfortzone lagen. Ik heb afscheid genomen van mensen waarbij de relatie niet meer in balans was (energienemers of mensen die me dingen misgunden), heb geïnvesteerd in professionele hulp (deze stap was enorm eng maar zo fijn en helpend) studies en boeken en ik ben mijn grenzen en worstelingen meer gaan uitspreken naar mijn netwerk. Doordat ik nu een groep mensen om me heen heb die me dierbaar zijn en alleen het allerbeste voor mij willen, voel ik me veilig om dit te kunnen doen. Ze zijn soms kritisch en confronterend maar altijd respectvol, wat bijdraagt aan mijn ontwikkeling als mens.

Doelen & prioriteiten

Door mijn doelen TOPprioriteit te maken en hier elke dag mee bezig te zijn, leer ik dat voor jezelf kiezen niet egoïstisch is maar zelf noodzakelijk. Daarnaast ben ik dagelijks bezig met het uitspreken van dankbaarheid en bewust naar mezelf te luisteren.

Ik verruil mijn niet helpende gedachten door woorden van steun: ‘’Ik gun mezelf geluk, vitaliteit en gezondheid, ‘’ik mag dit nu eten en het is oke’’ en ‘’je mag een andere keuze maken’’.

Is dit makkelijk? NEE! Gaat dit vanzelf? NOPE! Lukt het mij altijd? HELL to the NO! Maar daarin ben ik zacht voor mezelf. Elke stap is er een en als ik oefen word ik beter. Het leven flowt en de struggles komen en gaan.

Het resultaat van mijn on going ontwikkeltocht? Ik geef ruimte aan mijn emoties, stel me (hoe eng ook soms) kwetsbaar op om open en eerlijk te zijn en ben meer in balans. Ik kies voor mezelf en doe dingen waar ik vroeger niet eens van durfde te dromen: ik ben bijvoorbeeld mijn eigen trainingsbedrijf gestart waarin ik begeleiding bied aan mensen die kampen met problemen rondom faalangst, perfectionisme en willen toewerken naar een positieve mindset (meer weten? Op www.floorvantuijn.com en @floorvantuijn kun je hier meer over vinden, leuk als je een kijkje neemt!) Ik sport omdat ik het leuk vind en om vitaal te blijven (ik boks, heb mijn eigen wielrenclub @wtccadenceelegance en skeeler veel), kook om mijn lijf te voeden maar geniet (nog veel meer dan vroeger) van een kaasje en wijntje.

Social media helpt mij hier trouwens nog steeds enorm bij.

'' Ik geef ruimte aan mijn emoties, stel me (hoe eng ook soms) kwetsbaar op om open en eerlijk te zijn en ben meer in balans '' 

Inspireren & helpen 

Accounts als @charlottelabee, @estrellavtoor en @healthywanderlust herinneren mij eraan dat het menselijk is me soms even minder te voelen maar dat ik voor mezelf kán kiezen, ons brein enorm maakbaar is en dat werken een positieve mindset een ongoing journey is.  

 

Ik wil je bedanken voor het lezen van mijn verhaal en ik vind het onwijs interessant en leuk om ook jouw verhaal te horen! In verbinding staan met elkaar en het delen van elkaars worstelingen en leermomenten zorgt ervoor dat we niet alleen staan. Je kunt jouw verhaal altijd met me delen via instagram: @food_fit_flo of @floorvantuijn

 

 

Liefs,

Floor


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Manon
een jaar geleden

Topper!