Home » Over » Women together » Klimmen uit een diep dal en sterker terugkomen!

Klimmen uit een diep dal en sterker terugkomen!

Gepubliceerd op 25 mei 2020 om 10:55

Een tijdje terug vroeg ik Veerle ( vriendin van mij ) een stukje te schrijven over haar blog, haar weg erheen en de persoon die zij nu is. Ze klom uit een diep dal wat met ups and downs verliep. En is nu 'sterker' dan ooit. Ze is bewuster, neemt meer tijd & leert elke dag. Inspireren doet op haar eigen blog Feathershape. Waar zij wekelijks recepten deelt. Sport is haar drijfveer en voeding doet ze vooral als bijzaak. Hoe deze weg verliep lees je in onderstaande blog. Ik vind het enorm knap hoe zij dit verhaal durft te delen. Aldus Veerle:

Wie ben ik?

Hee hallo, mijn naam is Veerle Kraal en ik ben in een korte periode van meisje naar vrouw veranderd. Ik heb veel meegemaakt, en heel veel over mezelf geleerd in 3 jaar tijd. Mijn motivatie en doelen zijn groter dan ooit, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Mijn houvast is sport en voeding geworden. In aankomende blog leg ik jou uit waarom, hoe & vertel ik iets over mijn eigen blog. 

Mijn proces in het kort…

Oké, even kort samengevat, voor zover dat kan.

 

Ik heb net als Fleur de opleiding Sport & Bewegen gevolgd op het ROC Tilburg. Ik begon aan deze opleiding zonder te kijken naar de toekomst, omdat ik niet wist wat me leuk leek om te doen. Ik wist wel dat sport mijn grootste hobby is, dus deze opleiding zou sowieso leuk worden. In leerjaar 2 moest je een richting gaan kiezen. Ik koos voor Leisure & Outdoor, kort samengevat: ski- en surflessen geven. Ik had het in eerste instantie erg naar mijn zin, totdat ik mezelf tegen kwam tijdens de 1,5 maand stagelopen in het buitenland. Ik kreeg veel paniek daar en wilde vluchten, dus besloot ik na terugkeer over te stappen naar de richting bewegingsagogie. Hier ontmoette ik Fleur. Ik ging stagelopen bij Amarant en gaf sportlessen aan ouderen met een verstandelijke beperking. Dit was de beste keuze ooit, want wat was dat leuk! Ik ben zonder vertraging afgestudeerd, maar wist daarna niet wat te kiezen?

Al mijn vriendinnen hadden doelen en gingen die achterna, maar ik had nog steeds geen idee over wat ik wilde doen in de toekomst. Ik besloot een BBL-opleiding in de zorg te gaan volgen. Na een paar maanden hard te moeten werken en zo mijn best voor alles te moeten doen, trok ik het niet meer. Dit was de druppel in mijn overvolle emmer ( ik werd depressief ). 

En hoe nu verder?

Waardoor raakte ik in de knel? Nee, ik werd niet depressief van alleen dit kleine deel, er waren meerdere oorzaken ( deze houd ik liever  privé). Na veel gesprekken met mijn moeder, kwam ik erachter dat ik niet meer de Veerle was die ik vroeger was en dat ik moest gaan praten. Een aantal therapie sessies volgde hieruit, dit hielp mij enorm. Maar de stap er naartoe vond ik enorm lastig.  Wel was voor mij het belang helder: hulp. Want ik wist dat het alleen heel lastig werd en ik hulp moest krijgen. Door deze hulp en therapie begon mijn weg naar groei en zelfstandigheid met als gevolg: een positieve kijk op het leven.

 

Mindset

Ik heb veel geleerd van mijn behandelaar. Een route van een meisje met een negatieve kijk op het leven ben ik langzaam omgebogen naar een vrouw met een positieve blik op de toekomst. Ik heb mezelf leren kennen en geleerd dat je moet doen waar je gelukkig van wordt en de lat niet te hoog moet leggen voor jezelf. De maatschappij in deze tijd is zo gericht op presteren, maar wat als je dat continu niet trekt? Geloof mij, dat is helemaal niet erg! Doe wat jou gelukkig maakt en kijk niet naar anderen. Je hebt alle tijd van de wereld om je doelen te behalen. Het is niet gek dat je op je 20e nog niet weet wat je wilt en dat je nog niet alles op een rijtje hebt. Je bent nog jong en als jij meer tijd nodig hebt dan een ander: ‘so be it’.

Je bent nog jong en als jij meer tijd nodig hebt dan een ander: ‘so be it’.

Sport, voeding & toekomst doelen. 

Sport was voor mij een uitlaatklep in mijn moeilijke periode. Het was het enige waarvoor ik uit bed kwam. Het is iets wat je even ontlaadt en waarin je jezelf even helemaal kan geven totdat je gesloopt bent. Dat gevoel, dat voelt zo fijn. Iedereen heeft daar natuurlijk zijn eigen mening over, maar probeer het eens! Kom van die bank af en ga op jouw niveau even helemaal tot het gaatje. Misschien voelt het tijdens het sporten niet zo fijn, maar geloof me als ik zeg dat het een enorme ontlading is en dat je er zeker lucht van krijgt daarna.

Ik kreeg de volgende tip van mijn behandelaar: ‘Ga iets ondernemen waar je dopamine van aan maakt’. Dit is een stofje in je lichaam die je gelukkig maakt. Dit kan je aanmaken door bijvoorbeeld iets creatiefs te doen, sociale contacten op te doen of te sporten. Natuurlijk zijn er veel meer dingen, maar dit waren voor mij de belangrijkste punten. Ik keek graag op YouTube en Instagram naar meiden die veel deden in de fitness en voeding. Daar kreeg ik inspiratie en motivatie van. Ik ging steeds meer naar de sportschool en lette meer dan ooit op mijn voeding. Ik vond het leuk en het deed me goed. Dit was en is voor mij mijn houvast.

Doelen

Voordat ik begon met dat vele fitnessen, had ik helemaal geen doel. Het was voor mij iets waar ik mijn bed voor uitkwam, omdat ik het fijn vond om te doen. Toen het beter en beter met mij ging heb ik doelen gesteld voor mezelf. Niet alleen gericht op voeding en sport, maar ook in levensdoelen op zich.

Voeding en doelen. 

Dit is voor mij een makkelijke zaak. Voeding doe ik vanuit passie, het houdt mij bezig en ik krijg er positieve energie van. Ik doe het op mijn niveau en mijn tempo. Luisteren naar jezelf is in dit proces des te belangrijk. Een exact doel heb ik dus niet, een mooi lichaam is bijzaak maar ik voel mij vooral fit. Zowel mentaal als fysiek. 

Met deze gedachte startte ik een blog. Gericht op gezonde voeding. Waarmee ik mensen probeer te inspireren via Instagram en mijn blog. Hierop deel ik al mijn gezonde recepten. De recepten zijn voor ontbijt, lunch, diner en snack. Ik deel foto’s op dit account, ook de recepten kun je vinden op mijn blog: https://feathershape.wordpress.com.

 

'Je komt er wel '

Nu en de toekomst.

Nu kijk ik positiever dan ooit naar het leven. Een precies doel vind ik nog lastig, maar tijd heb ik nog zat om daar achter te komen. Voor nu doe ik daarom mijn eigen ding. Ik geloof erin dat er iets op mijn pad komt. Daarom de wijze woorden van mijn moeder: ‘Je komt er wel’. Alleen bewandel ik misschien een andere route dan iemand anders.

Feathershape.nl 

Ik typ deze blog, omdat ik mensen met mijn verhaal wil inspireren. Met als doel andere aan te moedigen betreft mindset. Stel je leest dit en zit even niet zo lekker in je vel of in een diep dal. Weet dan dat het goed komt. Ook al voelt dat misschien nu niet zo. In het verleden kreeg ik vaak te horen dat het 'goed 'ging komen in de toekomst. Dit vond ik enorm  vervelend. Nu ben ik erachter dat dit zo is. 

Mijn tip: ' neem je tijd en zoek iets waar jij gelukkig van wordt ( dopamine aanmaak ). Iedereen komt in zijn/haar leven op een punt dat het misschien even wat minder gaat. Is dit bij jou nu? Probeer het dan ( ook al is dit enorm moeilijk ) te accepteren. Het leerproces achteraf is namelijk veel meer waard. Daarom van mij naar jou: Neem jezelf lief zoals je bent en je komt er wel!!

 

Liefs, Veerle


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.