Home » Over » Women together » Kunstwerkjes maken van eten & werken met volle passie @winwinfood_

Kunstwerkjes maken van eten & werken met volle passie @winwinfood_

Gepubliceerd op 2 juni 2020 om 21:33

Hoi! Mijn naam is Winnie. Ik ben 26 jaar en kom uit Rotterdam. Ik heb een hele leuke baan, want ik ben namelijk juf van groep 4 en groep 8. Elke dag geef ik met veel plezier les aan mijn leerlingen. De kinderen zorgen er elke dag weer voor dat ik met een lach op mijn gezicht naar werk ga.  Mijn grootste hobby’s zijn sporten en eten. Als je me volgt op @winwinfood_ , zie je dat ik het leuk vind om kleine kunstwerkjes te maken van mijn maaltijd. Ook daar word ik gelukkig van: mooi eten! Heb jij dat ook? Omdat ik veel train, hou ik ook mijn voeding in de gaten. Ik voel me fit en gezond en heb een goede balans hierin gevonden. Het klinkt heel cliché, maar ‘’balance is the key’’, echt waar! Ik eet elke dag een stuk chocola of een zakje chips, gewoon omdat het kan en omdat ik het lekker vind.

Vroeger en nu. 

Dit was vroeger wel anders. Zeven jaar geleden zag mijn leven er namelijk heel anders uit op het gebied van eten en sport. Ik had geen flauw idee wat en hoeveel ik at op een dag. Ik at gewoon waar ik zin in had, met als gevolg dat ik aardig wat aankwam.

Van studenten maaltijden naar een gezonde balans. 

In mijn studententijd was het altijd feest. Veel alcohol in het weekend, vaak een snelle slechte hap, want koken kon ik niet.. Toen ik 19 jaar was kreeg ik een vriendje, waar ik inmiddels mee ben getrouwd. Hij werkte in de sportschool en had dus wel enig verstand van sporten. Hij heeft wat oefeningen voor mij op papier gezet en met goede zin ging ik naar de sportschool. Al snel kreeg ik er meer plezier in en ging ik 5 keer per trainen. Doordat ik resultaat begon te zien, bleef mijn motivatie hoog. Ik wilde meer, maar besefte dat dit niet alleen haalbaar was met veel trainen/bewegen. Ik moest iets veranderen aan mijn voeding. Ik ben mij hierin gaan verdiepen en ook dat vond ik super interessant. Ik viel 15kg af binnen een jaar tijd en inmiddels ben ik al 6 jaar op stabiel gewicht.

Mijn afweging tussen gezond en ongezond

Vaak kreeg de vraag hoe ik dat had gedaan. Ik kan hier nog steeds geen concreet antwoord opgeven, want eigenlijk ben ik gewoon normaal/gezond gaan eten en meer gaan bewegen. Natuurlijk is het niet vanzelf gegaan en heb ik er ook hard voor moeten werken. Ik ben veel gaan lezen en heb veel geprobeerd. Het ging met ups en downs, dat kan ook niet anders. Een hele tijd heb ik koolhydraatarm gegeten, omdat ik dacht dat je dik wordt van koolhydraten. Vetten? Dat sloeg ik liever over. Ik was erg streng voor mezelf en at hele dagen alleen maar groente, fruit.. Nu lach ik erom, ik leek wel een konijn. Maar ik weet ook dat vele die beginnen met afvallen hier nog altijd mee strugglen. Ik heb een goede balans gevonden en kan alles eten. Alles? Ja, echt alles. Een keer pizza of patat? Geen probleem. Elke avond een stuk chocola bij de thee, yes please! Ik heb door de jaren heen voldoende kennis over mijn eigen lichaam opgedaan, dat ik nu weet wat ik kan eten. En dat gun ik iedereen. Want het leven moet ook leuk blijven 😊!

 

Wat doe ik op Instagram?

Op mijn Instagram deel ik gezonde maar vooral lekkere gerechtjes. Ik vind het leuk om anderen te inspireren. Gezond is niet alleen sla en komkommer. Hou op hoor! Zoals ik al zei, het moet wel leuk blijven. Eten is een feestje. En zolang je de juiste balans hebt, kan je van alles genieten.

 

Groetjes, Winnie Waller


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.