Home » Over » Women together » Positief omgaan met minder nieuws en hier sterker van worden - Steff Beer

Positief omgaan met minder nieuws en hier sterker van worden - Steff Beer

Gepubliceerd op 19 juni 2020 om 17:42

WHO IS STEFF?

Hi lieve mensen, ik ben Steff Beer(enfenger) 28 jaar oud, geboren en getogen in Oegstgeest. Op dit moment ben ik in de opstartende fase van mijn bedrijfje in healthy snacks op de werkvloer en op evenementen, daarnaast run ik een golfschool. Op instagram probeer ik sinds kort met mijn posts en stories zoveel mogelijk mensen te inspireren om gezond te leven waarbij ik de nadruk leg op sporten en voeding(plantbased). 

Mijn bewogen levensverhaal. Waarom voeding en sport voor mij nu onmisbaar zijn.  

Als 14 jarige gezonde Hollandse jongen werd bij mij de chronisch ziekte van Crohn(ontstekingsziekte in de darm) gediagnosticeerd, in een rap tempo veranderde mijn leven, van sportief en vol energie naar futloos, niet meer kunnen sporten, iedere dag pijn en zware medicatie. Helaas werkte alle medicatie die ik kreeg niet voldoende en is er uiteindelijk door middel van een operatie 60 cm darm verwijderd(ontstoken/vernauwd).  Ook na de operatie bleven de klachten zich aandienen en de zware medicatie bleek wederom niet genoeg te helpen.

De ommekeer

Na 225 ziekenhuisbezoeken in 12 jaar tijd heb ik in 2018 besloten dat er wat moest veranderen, ik ben mij gaan verdiepen in voeding in relatie tot mijn ziekte(de artsen hebben mij altijd verteld dat voeding geen invloed heeft op de ziekte van Crohn). Ik kwam erachter dat er vele succes verhalen waren waarbij mensen enorm opknapte van de juiste voeding(leefstijl). Zo ben ook ik begonnen met het aanpassen van mijn leefstijl en ben ik van de ene op de andere dag gestopt met al mijn medicatie(uiteraard niet op aanraden van de artsen).  Nu 2 jaar verder ben ik nog steeds medicatievrij, pijnvrij en vol energie.

Wat heb ik veranderd aan mijn leefstijl?

Ik ben voornamelijk plantbased gaan eten, vlees en zuivel heb ik sindsdien niet meer gegeten, alleen af en toe vis en ik heb mijn inname van geraffineerde suikers tot het minimale gereduceerd en zoveel mogelijk de bewerkte producten links laten liggen. Ik ben terug gegaan naar de basis en gaan luisteren naar moeder natuur, zoals de natuur het bedoeld heeft. Ik eet voornamelijk heel veel  verse groente, fruit, zaden en noten. Ik drink voornamelijk water/kruidenthee. Daarnaast probeer ik iedere dag te sporten om mijn lichaam in goede conditie te houden en mijn immuunsysteem zo sterk mogelijk te maken. Door het laten van al die dierlijke eiwitten en al het bewerkte voedsel is mijn lichaam weer helemaal opgeknapt en ben ik weer vol energie, zonder medicatie en pijn.

Mijn advies aan jullie allemaal.  

Ben je bewust van wat je in je mond stopt, je bent wat je eet! Simpel gezegd: alles waar de mens aan heeft gezeten(bewerkt voedsel) is niet altijd even gezond. Onbewerkt voedsel, rechtstreeks uit de natuur is gezond(varieer zoveel mogelijk met onbewerkte producten). Voeding zoals de natuur het bedoeld heeft kan niet alleen helend zijn zoals bij mij, maar werkt ook het preventief, dus je bent daardoor minder vatbaar voor ziektes en aandoeningen + het verhoogt je energielevel , wie wilt dat nou niet!! Beweeg daarbij het liefst iedere dag, ook al is het maar een half uurtje. Ik hoop jullie wat extra inspiratie te hebben gegeven voor een nog gezondere levensstijl, jullie kunnen het!!

 

En Fleur, super dat je dit doet!!

 

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.