Home » Over » Women together » Blij zijn met jezelf - Kirsten Boerrigter

Blij zijn met jezelf - Kirsten Boerrigter

Gepubliceerd op 11 december 2020 om 10:46

Hi allemaal! Super leuk dat ik een gastblog mag schrijven voor womenintouch.nl. Mijn naam is
Kirsten Boerrigter, 26 jaar jong, wonende in het gezellige Groningen (samen met mijn vriend)
en sinds oktober officieel afgestudeerd Sportkundige. Momenteel werk ik fulltime aan mijn
twee ondernemingen en ben daarnaast dol op het buitenleven ( o.a. op mijn racefiets!). Lees je
even mee?


Studeren en pilletjes.

Studeren. Studeren ging mij niet gemakkelijk af. Ik ben nooit de beste van de klas geweest, wel altijd
die persoon die altijd uit het raam aan het staren was en die persoon die alles opviel, ook de kleine,
minder belangrijke dingen, die anderen dan niet opvielen. Je kunt mij wel een rasechte AD(H)D’r
noemen, vroeger vond ik dit vreselijk om het zo te benadrukken. Ik wilde er namelijk niks van weten,
sprak het niet openbaar hardop uit en schaamde mij er voor.
Dan vraag je je vast af waarom? De reden is, omdat AD(H)D in veel gevallen als negatief wordt gezien
en ik dit dood zonde vindt. Wekelijks kreeg ik wel te horen of ik “mijn pilletjes wel had geslikt”.
Verschrikkelijk vond ik! Ja, ik ben druk en dat kan soms vervelend zijn voor mijn omgeving. Maar
besef je alsjeblieft dat de onrust maar voor 10% zich aan de buitenkant uit, de andere 90% speelt zich
af in mijn hoofd. Dat is pas onrustig ;).

Ik ben een gevoelsmens.

Afwijzing kan ik als iets zwaars opvatten, alsof ik echt word afgewezen. Dit kan al om hele kleine dingen gaan. Ik kan mij dan snel te veel of niet goed genoeg voelen en vooral op jonge leeftijd is dat een heel vervelend en naar gevoel, wat veel mentale schade heeft gebracht. Toen ik jong was had ik niet veel vrienden, mede hierom voelde ik mij nooit als een vis in het water op school. Wat lijn daar tegenover stond was hoe ik mij voelde op stal, bij de paarden. Ik bloeide tussen de stallen op en voelde mij helemaal mezelf, de echte Kirsten. Ik kom uit een paardensportfamilie en dat is mij enorm veel waard, op stal voel ik mij helemaal thuis en werd ik helemaal rustig. Dit was echt mijn veilige haven waar ik heel anders was dan op school. Doordat ik op jonge leeftijd heel veel bezig was met de verzorging van dieren heb ik hier veel voor terug gekregen. Door voor dieren te zorgen creëer je veel verantwoordelijkheidsgevoel en doorzettingsvermogen. Daarbij heb ik er enorm veel zelfvertrouwen door gekregen.

Ergens komen.

Vroeger zei ik wel eens dat ik het niet leuk had op school. Maar ik was er altijd van overtuigd dat alles ooit ‘goed zou komen’. Ik gunde mijzelf die kansen en mogelijkheden en hier ben ik enorm blij en dankbaar voor. Zoals iedereen had ik natuurlijk ook wel eens een ‘mindere’ dag. Een dag waarop ik even niet meer geloofde in het een en ander, maar toch voelde ik altijd wel dat er een licht puntje was, mede door mijn doorzettingsvermogen. Als ik een stomme dag had op school, dan was er maar 1 plek waar ik wilde zijn: bij mijn pony. Die oordeel-loos was en haar hoofd op mijn schouder legde als ik bij haar in stal ging zitten. Of het nou 25+ graden was, stormde of mijn beste vriendin jarig was, mijn pony ging altijd voor alles en iedereen. Dat ik dat heb mogen leren op jonge leeftijd is mij heel veel waar. Dit heeft mij ook geleerd om nooit op te geven en altijd groots te dromen. Waar de basisschool meester tegen mijn ouders zei dat ik niet verder zou komen dan VMBO-kader, heb ik nu toch maar het tegendeel bewezen en mijn Associate Degree opzak + ben ik eigenaar van twee bedrijven. Ik hoop dat als je dit leest, dat je ziet dat ook jij alles kan bereiken zolang je er zelf maar in gelooft. Ik heb ook 100 keer mijn doelen bijgesteld, maar wel met 1 heel groot punt in het vizier: alles komt altijd goed.

De Kirsten omarmen die ik nu ben.

De laatste jaren ben ik mijn AD(H)D gaan accepteren. Ik zie het nu zelfs als ‘super-power’. Het is namelijk mijn kracht dat ik dingen anders doe dan de reguliere standaard die anderen opvolgen en zien. Voorbeelden van mijn krachten zijn het zien van ‘extra’ details die anderen bijvoorbeeld over het hoofd zien, het direct verzinnen van 1000 ideeën bij een voorbeeld suggestie en als laatst mijn enorme ‘voelsprieten’: intuïtie. Waarbij ik gevoelens enorm intens kan ervaren en hierdoor denk ik ook direct voel dat er geen betere baan bij mij past, dan het ondernemen wat ik nu doe. Of terwijl het zelf sturing mogen geven aan projecten. Dit levert mij een dosis aan energie op in mijn dagelijks leven en maakt mij de blije, gemotiveerde Kirsten die ik ben.

 

Liefs, Kirsten Boerrigter


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.